Menu
EUR
De gids voor verschillende soorten lijmen en toepassingen

De gids voor verschillende soorten lijmen en toepassingen

Lijm is een onmisbaar hulpmiddel geworden in diverse industrieën en voor allerlei doe-het-zelf-projecten. Met een breed scala aan lijmen beschikbaar, elk met unieke eigenschappen en toepassingen, kan het kiezen van de juiste lijm voor een specifiek project een uitdaging zijn. In deze gids nemen we een diepgaande duik in verschillende soorten lijmen en hun ideale toepassingen.

 

Houtlijm is speciaal ontworpen voor houtbewerking. Het bestaat in diverse vormen, waaronder witte houtlijm, waterbestendige houtlijm (voor buitenprojecten), en polyurethaanlijm. Ideaal voor het verlijmen van houten delen, meubels, en houten ambachten.
 
2. Secondelijm (Cyano acrylaatlijm)
Secondelijm staat bekend om zijn snelle droogtijd en sterke hechting aan materialen zoals glas, metaal, rubber en kunststoffen. Het wordt vaak gebruikt voor kleine reparaties en het verlijmen van niet-poreuze materialen.
 
Epoxylijm bestaat uit twee componenten die gemengd moeten worden voor gebruik. Het biedt een uitzonderlijk sterke en duurzame hechting aan diverse materialen zoals metaal, keramiek, glas en sommige kunststoffen. Het is perfect voor zware toepassingen en structurele reparaties.
 
4. Siliconenkit (Siliconen-momentive & Kitten)
Siliconenkit is een elastische kit die waterdicht is en bestand is tegen extreme temperaturen. Het wordt vaak gebruikt voor afdichting rondom ramen, badkamers en keukenoppervlakken.
 
Toepassingen en Tips:
Lees altijd de instructies op de verpakking voor het juiste gebruik van de lijm.
Voorbereiding van oppervlakken is cruciaal voor een goede hechting. Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon, droog en vrij van vet en stof zijn.
Test de lijm altijd op een klein deel van het materiaal voordat je het op grote schaal gebruikt, vooral bij gevoelige materialen.
 
Kortom, het kiezen van de juiste lijm hangt af van het materiaal, de toepassing en de omgevingsomstandigheden. Door deze gids te raadplegen en de juiste lijm voor jouw project te kiezen, kun je verzekerd zijn van een sterke en duurzame hechting.
 
Voor al je lijmbehoeften kun je terecht op www.lijmenwinkel.nl, waar een uitgebreid assortiment hoogwaardige lijmen beschikbaar is voor diverse toepassingen.

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »